Lev Uden Vold i pressen

Her får du en oversigt over Lev Uden Volds presseaktivitet.

Udover Lev Uden Volds egen aktivitet i pressen, vil der også blive listet relevante indlæg fra andre aktører om Lev Uden Vold.

Oktober 2019

Kronik:
I et voldeligt forhold kæmper man for livet

Kronik skrevet af en voldsudsat kvinde i Lev Uden Volds efterværnsgruppe med psykolog i Lev Uden Vold, Ditte Brorson, som afsender. Bragt i Politiken fredag den 11. oktober 2019.
Læs kronikken her eller se den her i avisen.

Artikel:
Der er et liv efter volden

Artikel om Lev Uden Volds efterværnsgruppe for voldsudsatte kvinder i Frederiksværk. Artiklen er bragt i Halsnæs Avis onsdag den 2. oktober 2019.
Læs artiklen her eller se den her i avisen.

September 2019

Radio:
P4 Morgen Midt & Vest

Chefkonsulent i Lev Uden Vold, Helene Oldrup, deltog i radioavisen på P4 Midt & Vest onsdag den 18. september 2019 i forbindelse med en ny kampagne, RÆK UD, fra Det Kriminalpræventive Råd, der sætter psykisk vold på dagsordenen.
Hør hele indslaget fra minuttal 02:12:39.

Artikel:
Psykisk partnervold skal ud af hjemmet og frem i lyset

Artikel om ny kampagne fra Det Kriminalpræventive Råd, RÆK UD, der sætter psykisk partnervold på dagsordenen. Chefkonsulent i Lev Uden Vold, Helene Oldrup, udtaler sig om psykisk vold i en artikel bragt 33 forskellige landsdækkende og regionale medier onsdag den 18. september 2019.
Læs artiklen i Information her.

Artiklen blev også bragt i Randers Amtsavis, Berlingske, Kristeligt Dagblad, Politiken, BT, Dagbladet Holstebro-Struer, Folkebladet Lemvig, Fredericia Dagblad, Fyens Stiftstidende, Herning Folkeblad, Midtjyllands Avis, Skive Folkeblad, Sjællandske Medier, Vejle Amts Folkeblad, Bornholms Tidende, Aarhus Stiftstidende, Stevns netavis, Ringsted netavis, Næstved netavis, Jydske Vestkysten, Jammerbugtposten, GoVarde.dk, Lolland Falsters Folketidende, Fjordavisen, Faxe netavis, Avisen.dk, Alt om Ikast-Brande, Nordjyske Stiftstidende, Hanbo-bladet, Lokalbladet Ringsted og SecurityUser.com.

Artikel:
Ny lov har kun ført til få sager om psykisk vold

Artikel om antal sigtelser af psykisk vold siden psykisk vold blev strafbart den 1.april 2019. Sekretariatschef i Lev Uden Vold, Sine Gregersen, udtaler sig om antallet af sigtelser i en artikel bragt af Ritzau mandag den 9. september 2019 og herefter i 25 andre landsdækkende og regionale medier.
Læs hele artiklen i Børsen, BT, Information og Jyllands-Posten.
Hør indslag i radioavisen her ved minuttal 03:52.

Artiklen blev også bragt i Nordjyske Stifstidende, Thisted Dagblad, TV2 Bornholm, Viborg Folkeblad, Århus Stiftstidende, Skive Folkeblad, Ritzau Fokus, Midtjyllands Avis, Lolland Falsters Folketidende, LocalEyes.dk, Jydske Vestkysten, Herning Folkeblad, Helsingør Dagblad, Fredericia Dagblad, Folkebladet Lemvig, Den Korte Avis, Dagbladet Ringkøbing-Skjern, Dagbladet Holstebro-Struer, Avisen.dk, News.dk og Randers Amtsavis.

Artikel:
Hjælp til voldsramte kvinder halter

Artikel om Lev Uden Volds efterværnsgruppe for voldsudsatte kvinder i Hillerød. Artiklen er bragt i Frederiksborg Amts Avis fredag den 6 september 2019.
Læs hele artiklen her.

Radio:
Manus manege

Chefkonsulent og koordinator i Lev Uden Vold, Helene Oldrup, deltog i P1 programmet Manus manege tirsdag den 3. september 2019 for at tale om psykisk vold.
Hør radioprogrammet her.

August 2019

Artikel:
Kvinderne strømmer til krisecentrene

Artikel om pladsoversigten og belægningsprocenten på kvindekrisecentrene i Danmark bragt i Nordjyske, Morsø Folkeblad og Thisted Dagblad onsdag den 28. august 2019.
Læs artiklen i Nordjyske her.

Tv:
TV 2 Nyhederne

Indslag i TV 2 Nyhederne kl. 19:00. tirsdag den 27. august 2019. Sekretariatschef i Lev Uden Vold, Sine Gregersen, medvirker i et tv-indslag omkring en ny handlingsplan af justitsminister, Nick Hækkerup, om at nedbringe sagsbehandlingstiden for sager om personfarlig kriminalitet, herunder vold i nære relationer. Indslaget starter ved minut 09:30.
Se hele indslaget her. 

Artikel:
Ny efterværnsgruppe for voldsudsatte kvinder

Artikel om Lev Uden Volds efterværnsgruppe for voldsudsatte kvinder i Hillerød. Et nyt gruppeforløb starter op i september 2019. Artiklen er bragt i Hillerød Posten fredag den 23. august 2019.
Læs hele artiklen På Hillerød Postens hjemmeside.

Artikel:
Familie mødte voldsmand tre gange under afsoning med fodlænke

Sekretariatschef i Lev Uden Vold, Sine Gregersen, medvirker i en artikel om en konkret sag om grov vold, hvor voldsudøver afsoner straf med fodlænke. Artiklen er bragt i Jyllands-Posten den 9. august 2019.
Læs hele artiklen her. 

Juli 2019

Artikel:
Få har anmeldt psykisk vold efter kriminalisering

Nye tal fra Danmarks Statistik viser antallet af anmeldelser til politiet om psykisk vold, som blev strafbart på lige fod med fysisk vold den 1. april 2019 i straffeloven. Sekretariatchef i Lev Uden Vold, Sine Gregersen, udtaler sig i en artikel bragt af Jyllands-Posten den 17. juli om psykisk vold og den nye lov, der kriminaliserer denne form for vold.
Se hele artiklen i avisen.

 

Debatindlæg:
Vi svigter de voldsudsatte og voldsudøvende borgere

Debatindlæg i Politiken bragt den 15. juli 2019. I Lev Uden Vold mener vi, at hjælpen til voldsudsatte og voldsudøvere ikke er tilstrækkelig. Derfor opfordrer vi vores nye ligestillingminister og socialminister til at se serviceloven efter i sømmene for at sikre, at alle voldsudsatte og voldsudøvere – både kvinder og mænd – får ret til tidlig og forebyggende hjælp, inden volden eskalerer.
Læs hele debatindlægget i vores presseoversigt eller se det her i avisen.

Juni 2019

Artikel:
Nyt netværk for mennesker, der har været udsat for partnervold

Artikel om Lev Uden Volds nye efterværnsgruppe for voldsudsatte kvinder i Vejle. Artiklen er bragt i Ugeavisen Vejle tirsdag den 9. juli 2019 og på deres hjemmeside den 24. juni 2019.
Læs artiklen på Ugeavisen Vejles hjemmeside her.
Se artiklen i avisen på side 28 her.

Radio:
Bagklog på P1

Bagklog på P1 sendte live fra Folkemødet 2019 med et indslag om, hvad der konstituerer en succes på Folkemødet. I indslaget fortæller fungerende Børne- og socialminister fra Det Konservative Folkeparti, Mai Mercado, om Lev Uden Volds debat omkring, hvordan vi bekæmper partnervold.
Hør indslaget om Lev Uden Volds debat ved minuttal 01:32:40 her.

TV:
Nyhederne på TV 2 Lorry

Indslag i Nyhederne på TV 2 Lorry kl. 19:30 den 12.juni 2019. Sekretariatschef i Lev Uden Vold, Sine Gregersen, medvirker i et indslag i forbindelse med en ny undersøgelse fra lev Uden Vold af kommunernes praksis og indsats over for partnervold. I indslaget fremhæves også et nyt inspirationskatalog fra Lev Uden Vold med 22 gode eksempler på kommunale tiltag og indsatser over for partnervold. Indslaget starter ved minuttal 5:40.
Se hele indslaget på tv2lorry.dk her. 

Artikel:
Voldsramte mangler hjælp: Seks kommuner i Lorryland kan inspirere

I forlængelse af en ny undersøgelse af kommunernes praksis og indsats over for partnervold har Lev uden Vold udformet et inspirationskatalog med 22 gode eksempler på kommunale tiltag og indsatser over for partnervold. I den forbindelse har TV 2 Lorry bragt en artikel den 12. juni 2019 med 6 gode eksempler fra Lev Uden Volds inspirationskatalog.
Læs artiklen på tv2lorry.dk her.

Artikel:
Monica var udsat for partnervold i årtier: Nu kritiserer hun hjælpen

Artikel bragt på tv2lorry.dk den  12. juni 2019 i forbindelse med udgivelse af ny undersøgelse af kommunernes praksis og indsats over for partnervold fra Lev Uden Vold. I artiklen fortæller en anonym voldsudsat kvinde sin egen historie om partnervold.
Læs hele artiklen på tv2lorry.dk her.

TV:
TV Avisen

Indslag i TV-Avisen kl. 18:30 den 10. juni 2019. Sekretariatschef i Lev Uden Vold, Sine Gregersen, medvirker i et indslag i forbindelse med Lev Uden Volds nye undersøgelse af kommunernes praksis og indsats over for partnervold.
Se hele indslaget her ved minuttal 12:06.

Radio:
Radioavisen på P4

I forbindelse med en ny undersøgelse af kommunernes praksis og indsats over for partnervold var sekretariatschef i Lev Uden Vold, Sine Gregersen, i radioavisen på P4 for at tale om undersøgelsens resultater. Herunder især om, at hjælpen til voldsudsatte og voldsudøvere i kommunerne ikke er tilstrækkelig.
Hør hele indslaget her i minuttallet 00:01:41.

Kronik:
Lev Uden Vold: Udsatte for partnervold skal have den rette hjælp tidligere

Kronik i Altinget den 10. juni 2019. En ny undersøgelse af kommunernes praksis og indsats over for partnervold fra lev uden Vold viser, at kommunerne mangler et tydeligt beredskab, viden om vold i nære relationer og ambulante tilbud til voldsudsatte og voldsudøvere.

I forbindelse med den nye undersøgelse kommer bestyrelsen i Lev Uden Vold med anbefalinger til, hvordan vi sikrer den rette hjælp tidligere. Det kræver klare mål og retningslinjer, mere viden og flere og bedre ambulante tilbud til voldsudsatte og voldsudøvere.
Læs kronikken i vores presseoversigt her eller læs hele kronikken på Altinget.dk her.

Artikel:
Mette var i flere voldelige forhold: “Jeg fik ingen hjælp fra kommunen”

Artikel på dr.dk om kommunernes hjælp og tilbud til voldsudsatte og voldsudøvere. Artiklen er bragt i forbindelse med udgivelse af en ny undersøgelse om kommunernes praksis og indsats over for partnervold fra Lev Uden Vold den 10. juni 2019.
Læs artiklen på dr.dk her.

Artikel:
Hjælp til 57.000 voldsramte afhænger af bopæl: “Vi lader dem i stikken”

Artikel på tv2lorry.dk om kommunernes hjælp og tilbud til voldsudsatte og voldsudøvere. Artiklen er bragt i forbindelse med udgivelse af en ny undersøgelse om kommunernes praksis og indsats over for partnervold fra Lev Uden Vold den 10. juni 2019.
Læs artiklen på tv2lorry.dk her.

Artikel:
Ny hjælp til voldsudsatte kvinder

Artikel om Lev Uden Volds nye efterværnsgruppe for voldsudsatte kvinder i Herning. Artiklen er bragt i både Herning Folkeblad og Herning Bladet den 4. juni 2019.
Læs artiklen i Herning Bladet på side 31 her.

Maj 2019

Radio:
Formiddagen på P6 Beat med Simpson

Videnskonsulent i Lev Uden Vold, Sofia Kjær, var gæst i radioprogrammet Formiddag med Simpson på P6 Beat onsdag den. 8. maj 2019 for at tale om Lev Uden volds arbejde med vold i nære relationer. Herunder især om, hvordan man definerer psykisk vold og Lev Uden Volds forskellige tilbud til både voldsudsatte og voldsudøvere.
Hør radioindslaget her.

Marts 2019

Radio:
P3 Nyheder

I forbindelse med den nye voldshandlingsplan fra Ligestillingsafdelingen var Næstformand i Lev Uden Volds bestyrelse Susanne Nour Magnusson i P3 Nyhederne for at diskutere nye initiativer for unge og psykisk vold fra handlingsplanen.
Hør radioindslaget her.

Artikel:
Hjælp på vejen væk fra psykisk vold i parforholdet

Artikel om Lev Uden Volds efterværnsgruppe for voldsudsatte kvinder i Aarhus. Artiklen er bragt i Lokalavisen Aarhus, både Midt, Syd og Nord-områderne og online den 5. marts 2019.
Se artiklen på Lokalavisen Aarhus’ hjemmeside her.

Februar 2019

Artikel:
Voldsofre får hjælp i ny efterværnsgruppe

Artikel om Lev Uden Volds efterværnsgruppe i Hillerød for voldsudsatte kvinder. Artiklen er bragt i Hillerød Posten den 5. februar 2019.
Se artiklen i avisen her.

Artikel:
Ny hjælp til voldsramte

Artikel om Lev Uden Volds efterværnsgruppe i Hillerød for voldsudsatte kvinder. Artiklen er bragt i Frederiksborg Amts Avis den 2. februar 2019.
Se artiklen her i avisen.

 

Januar 2019

Debatindlæg:
Nej, psykisk vold er ikke, hvis din partner kalder dig dum

Debatindlæg i Politiken den 29. januar 2019. I Lev Uden Vold mener vi, at psykisk vold i den seneste tid er blevet forfladiget i debatten om kriminaliseringen. Men vi skal tage volden alvorligt og hjælpe de udsatte bedst muligt.
Læs debatindlægget i vores presseoversigt her. Eller find det på politiken.dk eller se det her i avisen.

Artikel:
Ny gruppe skal hjælpe kvinder udsat for vold

Artikel om Lev Uden Volds efterværnsgruppe i Aarhus for voldsudsatte kvinder. Artiklen er bragt i Aarhus Stiftstidende den 26. januar 2019.
Læs artiklen her.

Artikel:
Videre i livet efter vold

Artikel om Lev Uden Volds efterværnsgruppe i Frederiksværk for voldsudsatte kvinder. Artiklen er bragt i Halsnæs Avis den 22. januar 2019.
Læs artiklen her.

Artikel:
Voldsofre får hjælp i ny efterværnsgruppe

Artikel om Lev Uden Volds efterværnsgruppe i Hillerød for voldsudsatte kvinder. Artiklen er bragt online hos Hillerød Posten den 19. januar 2019.
Læs hele artiklen her. 

Artikel:
Ny efterværnsgruppe skal hjælpe voldsudsatte kvinder

Artikel om Lev Uden Volds efterværnsgruppe i Frederiksværk for voldsudsatte kvinder. Artiklen er bragt online hos Halsnæs Avis den 16. januar 2019.
Læs hele artiklen her.

Artikel:
Ny efterværnsgruppe skal hjælpe voldsudsatte kvinder

Artikel om Lev Uden Volds efterværnsgruppe i Frederiksværk for voldsudsatte kvinder. Artiklen er bragt i Frederiksborg Amts Avis og online på sn.dk den 16. januar 2019.
Læs hele artiklen her.
Find artiklen i avisen her.

Debatindlæg:
De ungler mangler viden om, hvad psykisk vold er

Debatindlæg i Jyllands-Posten den 14. januar 2019 har fokus på de unge og psykisk vold. De unge skal have større viden om psykisk vold, så de kan genkende tegnene og undgå at blive udsat.
Læs debatindlægget her.
Læs den også her på jyllands-posten.dk eller se indlægget i avisen her.

Artikel:
Det er svært at forlade volden, men det er lige så svært at skabe sig en hverdag bagefter

Artikel om Lev Uden Volds efterværnsgruppe for voldsudsatte kvinder i Holstebro. Bragt online den 9. januar hos Dagbladet Holstebro-Struer.
Læs artiklen her.
Se også artiklen i avisen fra den 11. januar.

Artikel:
Det er svært at forlade volden, men det er lige så svært at skabe sig en hverdag bagefter

Artikel om Lev Uden Volds efterværnsgruppe for voldsudsatte kvinder i Holstebro. Bragt online hos Folkebladet Lemvig den 9. januar.
Læs artiklen her.
Se også artiklen i avisen fra den 11. januar her.

Artikel:
I England er psykisk vold forbudt, men få bliver dømt

Artikel i Jyllands-Posten den 10. januar 2019 – både i avisen og online – om erfaringer fra England ifm. kriminaliseringen af psykisk vold herhjemme.
Læs hele artiklen på jyllands-posten.dk.
Eller se artiklen i avisen her.

Artikel:
Efterværnsgruppe skal hjælpe voldsudsatte kvinder

Artikel i Horsens Posten den 8. januar 2019 om Lev Uden Volds efterværnsgruppe for voldsudsatte kvinder i Horsens.
Læs artiklen her.

 

December 2018

Kommentar:
Hjælpen til folk, der begår eller udsættes for vold, er helt utilstrækkelig

Kommentar i Politiken den 29. december 2018. I kommentaren opfordrer Lev Uden Vold til bedre og flere tilbud til voldsudsatte og voldsudøvere. Hjælpen til dem, der udsættes for og udøver vold i nære relationer, er nemlig langt fra god nok i dag. Indlægget er en kommentar til en artikel i Politiken med ligestillingsministeren, hvor ministeren siger, at vi skal sikre den rette hjælp til voldsudøverne ved at ændre serviceloven. En positiv udmelding og et vigtigt skridt, men der er behov for mere end det.
Læs kommentaren her.

Oktober 2018

Kronik:
Ord rammer meget hårdere end slag

Kronik i Politiken den 26. oktober 2018. Kronikken sætter fokus på psykisk vold. Psykisk partnervold er den mest udbredte form for partnervold og rammer dobbelt så ofte som fysisk vold. Derfor er det godt, at det bliver kriminaliseret. Men kampen mod psykisk vold stopper ikke der.
Læs kronikken her.

 

September 2018

Artikel:
Det kan være svært at leve uden vold

Artikel hos Sjællandske Medier om Lev Uden Volds netværksgruppe i Herfølge.
Læs artiklen her.

Radio:
Kejser – Slag og spark med ord

Radioprogrammet Kejser på P1 handlede den 4. september om psykisk partnervold ifm. med den nye undersøgelsen af psykisk partnervold. Lotte Grostøl, sekretariatsleder i Lev Uden Vold, medvirkede sammen med en socialrådgiver fra Mødrehjælpen og Mai Heide Ottosen fra VIVE, der står bag den nye undersøgelse.
Hør hele udsendelsen her.

 

August 2018

TV:

Indslag i TV-avisen kl. 18.30 den 28. august. Sekretariatsleder i Lev Uden Vold, Lotte Grostøl, medvirker i et indslag ifm. med en ny undersøgelse af psykisk partnervold.
Se indslaget i TV-Avisen her. 

Artikel:
Anette blev udsat for psykisk vold af sin eks: “Mit hoved begyndte at modarbejde mig”

Artikel på dr.dk i forbindelse med en ny undersøgelse om psykisk partnervold.
Læs hele artiklen her.

Artikel:
Jens levede i et ødelæggende forhold: “Jeg blev kaldt dum, kluntet og grim”

Artikel på dr.dk i forbindelse med en ny undersøgelse om psykisk partnervold.
Læs hele artiklen her.

Radio:

Indslag i P4 København den 28. august med sekretariatsleder i Lev Uden Vold, Lotte Grostøl, ifm. en ny undersøgelse af  psykisk partnervold.
Indslaget starter ved 01:31:00. Find det her.

 

Juli 2018

Artikel:
Nyt netværk skal hjælpe voldsramte kvinder

Artikel hos fyens.dk om Lev Uden Volds netværksgruppe i Odense.
Læs hele artiklen her. 

Debatindlæg:
38.000 kvinder og 19.000 mænd bliver hvert år udsat for fysisk partnervold

Debatindlæg i Jyllandsposten den 15. juli 2018. Indlægget sætter fokus på vigtigheden af forebyggelse af partnervold.
Læs hele debatindlægget her.

 

Juni 2018

Kommentar:
Det er aldrig okay, at din kæreste kontrollerer dig og gør dig bange

Kommentar i Information – både i avisen og på nettet – om psykisk vold blandt unge. Med tal fra en holdningsundersøgelse lavet af Epinion for Lev Uden Vold. Kommentaren har også Bryd Tavsheden som afsender.
Læs hele kommentaren her.

Artikel:
Behandlingssteder: Voldsmænd skal nærmest i fængsel for at få hjælp

Artikel hos DR om manglende behandling til voldsudøvere i forbindelse med et tema om partnerdrab i Danmark.
Læs hele artiklen her.

 

Maj 2018

Artikel:
Koldings voldsramte kvinder kan få støtte til at komme videre i livet

Artikel hos Jydske Vestkysten om Lev uden Volds netværksgrupper i Kolding.
Læs hele artiklen her.

Artikel:
Voldsramte kvinder får nyt tilbud om hjælp i Kolding

Artikel hos Jydske Vestkysten om Lev Uden Volds netværksgruppe i Kolding.
Læs hele artiklen her.

 

April 2018

Artikel:
Lev Uden Vold

Medvirken i tema om vold i Magasinet Sundhed+ fra april 2018.
Læs hele artiklen her.


Marts 2018

Debatindlæg:
Vi skal kunne give voldsudsatte den rette hjælp

Bragt på Altinget den 8. maj.
Læs debatindlægget her.


Februar 2018

Debatindlæg:
Brug for mere viden om pladser på krisecentre

Skrevet sammen med børne- og socialminister, Mai Mercado.
Bragt af Kristeligt Dagblad den 28. februar.
Læs debatindlægget her.

 

Januar 2018

Kommentar:
Stop den psykiske vold før de unge bliver voksne

Skrevet sammen med Trine Hammershøy, direktør i Det Sociale Netværk/headspace Danmark.
Bragt hos en række regionale medier, blandt andre Fyens Stiftstidende den 22. januar.
Læs kommentaren her.

 

December 2017

Debatindlæg:
Vi skal tage den psykiske vold alvorligt og handle

Bragt på Altinget den 7. december.
Læs debatindlægget her.

 

November 2017

Debatindlæg:
Ligestilling – også for voldsudsatte mænd

Bragt i Jyllands-Posten den 26. november.
Læs debatindlægget her.

Debatindlæg:
Kære kommuner – hjælp de voldsudsatte familier

Bragt af Sjællandske Medier både i flere aviser og på nettet den 3. november.
Læs debatindlægget her.

 

Oktober 2017

Kronik:
Mere og bedre hjælp til flere

Bragt i Kristeligt Dagblad den 23. oktober 2017.
Læs kronikken her.

Debatindlæg:
Vold i familien skal bekæmpes med mere og bedre hjælp til flere

Bragt i ni regionale medier på print og på elleve regionale mediers hjemmesider mellem den 12., 14. og 15. oktober.
Læs debatindlægget her.

 

Juni 2017

Debatindlæg:
Ny enhed skal hjælpe både mænd og kvinder berørt af vold i familien

Børne- og socialminister Mai Mercado og Ligestillingsminister Karen Ellemann havde den 6. juni 2017 et debatindlæg i Jyllands-Posten, der præsenterede Lev Uden Vold og tankerne bag.
Læs debatindlægget hos Jyllands-Posten her.

 

Maj 2017

Pressemeddelelse:
Indsats mod vold i familien oprustes med ny national enhed

Børne- og Socialministeriet og Udenrigsministeriet bragte den 19. maj 2017 en pressemeddelelse, der fortalte om etableringen af Lev Uden Vold.
Læs pressemeddelelsen hos Børne- og Socialministeriet her.
Læs pressemeddelelsen på Udenrigsministeriets hjemmeside her.

Væk fra denne side