Nye tal om fysisk partnervold – omfanget af vold er ikke faldet

|

Kategorier

Nyheder
|

Statens Institut for Folkesundhed har netop offentliggjort en ny undersøgelse om fysisk partnervold. Tallene viser, at der fortsat er mange udsatte.

Stine Oksbjerg

Statens Institut for Folkesundhed har netop offentliggjort en ny undersøgelse om fysisk partnervold. Tallene viser, at der fortsat er mange udsatte.

Cirka 38.000 kvinder og 19.000 mænd blev i 2017 udsat for fysisk partnervold. Det viser en ny undersøgelse fra Statens Institut for Folkesundhed. Find hele den nye undersøgelse om partnervold her.  Undersøgelsen viser også, at der en forskel på den form for vold, som kvinder og mænd bliver udsat for. Det er oftest kvinderne, der oplever den groveste vold som at blive kastet ned fra trapper eller kvælningsforsøg. De nye tal viser en stigning i forhold til tallene fra 2010, hvor cirka 36.000 kvinder og 17.000 mænd havde været udsat for fysisk partnervold. Tallene viser altså, at der er mange udsatte, og at der stadig er behov for at sætte fokus på partnervold.

De unge er særligt udsatte

Blandt de 16-24-årige angiver godt 3 procent af kvinderne og knap 2 procent af mændene at have været udsat for fysisk partnervold (kærestevold) det seneste år. Det svarer til 10.500 kvinder og 5.500 mænd. Find hele undersøgelsen fra Statens Institut for Folkesundhed her.  De unge er desuden ofte udsat for gentagen fysisk partnervold, hvor over halvdelen af de unge kvinder har været udsat mere end 5 gange og to ud af tre af de unge mænd har været udsat mere end 5 gange. ”De nye tal viser, at andelen af unge, der er udsat for fysisk partnervold, er højere i forhold til andre aldersgrupper. Hvis vi skal ændre på de tal, skal vi sætte tidligt ind og også have fokus på den psykiske vold, der ofte kommer før den fysiske vold. Det skal vi bl.a. gøre med mere viden og debat blandt de unge, så de bliver i stand til at tage stilling til, hvad der er okay eller ikke er okay i et forhold,” siger Lotte Grostøl, sekretariatsleder i Lev Uden Vold. Find hele undersøgelsen om partnervold her.   

Vil du følge med på mail?

Har du lyst til at følge med i vores arbejde via et nyhedsbrev, kan du tilmelde dig nedenfor: Nyhedsbrevet henvender sig primært til fagpersoner, der ønsker at modtage fagligt interessante nyheder, tendenser og statistik på området. Ligesom nyhedsbrevet kan indeholde informationer om Lev Uden Volds arbejde generelt. Hvis du ikke er fagperson, men stadig er interesseret i området, er du selvfølgelig velkommen til at tilmelde dig. [gravityform id="1" title="true" description="true"]