Ny kampagne om psykisk vold i kæresteforhold

|

Kategorier

Nyheder
|

Lev Uden Vold er med i den nye kampagne ”Vold kan forekomme”, der skal sætte fokus på psykisk vold i kæresteforhold blandt unge.

Stine Oksbjerg

Lev Uden Vold er med i den nye kampagne ”Vold kan forekomme”, der skal sætte fokus på psykisk vold i kæresteforhold blandt unge.

En ny kampagne om psykisk vold i kæresteforhold skal lære de unge at genkende tegnene på et usundt forhold, så de kan sige fra, inden forholdet bevæger sig i en usund retning præget af kontrol og manipulation.

Du kan følge med i kampagnen og finde materiale på kampagnesiden her

Vold er ikke kun blå mærker på kroppen. Den psykiske vold kan være mindst lige så skadelig som fysisk vold, men den kan være sværere at spotte. ”I Lev Uden Vold er vi glade for, at kampagnen sætter fokus på den psykiske vold. Og vi håber, kampagnen kan være med til at forebygge, at volden eskalerer ved at skabe opmærksomhed på de tidlige tegn på vold,” siger sekretariatsleder i Lev Uden Vold, Lotte Grostøl. Her på Lev Uden Volds hjemmeside vil der løbende blive lagt indhold op fra kampagnen.

Svært at sætte grænser

Ifølge en ny holdningsundersøgelse fra Epinion synes hver tredje ung i alderen 16-24 år, at det er svært at sætte grænser i et forhold. Det betyder, at de unge kan være i risiko for at blive udsat for psykisk vold. Derfor har ligestillingsminister Karen Ellemann startet den nye kampagne ”Vold kan forekomme”. I holdningsundersøgelsen angiver ca. 22 procent af de unge kvinder, at de synes, deres grænser er blevet overtrådt fysisk af deres kæreste, og ca. 33 procent har oplevet, at deres grænser er blevet overtrådt psykisk. Undersøgelsen viser også, at op mod 18 procent af de unge mænd har været i forhold, hvor de synes, deres grænser er blevet overtrådt enten fysisk eller psykisk. Kampagnen ”Vold kan forekomme” løber frem til den 21. januar 2018. Kampagnen skal forebygge vold i kæresteforhold hos unge kvinder og mænd mellem 16-24 år.    

Vil du følge med på mail?

Har du lyst til at følge med i vores arbejde via et nyhedsbrev, kan du tilmelde dig nedenfor: Nyhedsbrevet henvender sig primært til fagpersoner, der ønsker at modtage fagligt interessante nyheder, tendenser og statistik på området. Ligesom nyhedsbrevet kan indeholde informationer om Lev Uden Volds arbejde generelt. Hvis du ikke er fagperson, men stadig er interesseret i området, er du selvfølgelig velkommen til at tilmelde dig. [gravityform id="1" title="true" description="true"]
Tryk her for at komme væk fra denne side