Ny kampagne fra Mary Fonden: Vidner til partnervold skal reagere

|

Kategorier

Nyheder
|

Pårørende og vidner til partnervold kan gøre en forskel for både voldsudsatte og voldsudøvere. Men for få reagerer, når de er vidne til volden. En ny kampagne fra Mary Fonden sætter fokus på, hvad pårørende og vidner kan gøre.

Vi kan alle gøre en forskel for en voldsudsat ved at række ud, stille spørgsmål og tilbyde vores hjælp.

Det er budskabet i Mary Fondens nye kampagne, som under overskriften ’Dem, der rækker ud, kan gøre en forskel’ sætter fokus på pårørende til mennesker, som har partnervold tæt inde på livet eller vidner til volden.  

Lev Uden Vold har sammen med Mary Fonden udviklet hjemmesiden https://stoppartnervold.nu. Her kan pårørende og vidner få konkrete råd til, hvad de kan gøre. Hjemmesiden er bygget op, så rådene er skræddersyet til den enkelte bruger og den situation, de står i. På den måde kan man få konkrete råd, uanset man er i familie med den voldsudsatte eller voldsudøvende, nabo, ven eller bekendt. Og uanset om man er sikker eller har en mistanke.

Bygger på undersøge

I marts i år offentliggjorde Mary Fonden og VIVE  (Det Nationale Forsknings- og Analysecenter for Velfærd) en undersøgelse, som giver et indblik i danskernes kendskab til partnervold. Den nye kampagne, som skal inspirere pårørende og vidner til at handle, bygger blandt andet på konklusionerne i undersøgelsen. 

Undersøgelsen viser, at over halvdelen af de adspurgte har et personligt kendskab til partnervold – enten fordi de kender en udsat, en udøver, eller fordi de selv har været involveret i et parforhold med vold. Samtidig viser undersøgelsen, at kun en tredjedel af vidner til partnervold reagerer.

Undersøgelsen peger også på årsagerne til, at vidner ikke griber ind. Her viser rapporten, at det sjældent skyldes manglende vilje, når vidner ikke handler, men at man ikke ved, hvad man skal gøre.

Du kan læse mere om kampagnen på Mary Fondens hjemmeside

Tryk her for at komme væk fra denne side