Lev Uden Vold søger kommunikations- og pressechef samt afdelingschef til videnscenter

|

Kategorier

Nyheder
|

Vi søger to nye medarbejdere, der skal indtræde i Lev Uden Volds nyetablerede chefgruppe og være med til at sikre en helhedsorienteret udvikling af Lev Uden Vold.

Brænder du for at gøre en forskel for mennesker, der har vold tæt inde på livet? Er du en nytænkende chef, der motiveres af at skabe de bedst mulige betingelser for, at dine medarbejdere vokser og gror?

Så er vores stilling som enten kommunikations- og pressechef eller som afdelingschef i Lev Uden Volds videnscenter måske noget for dig. Læs mere om de to stillinger nedenfor.

Kommunikations- og pressechef

Som Lev Uden Volds nye kommunikations- og pressechef bliver du ansvarlig for personaleledelsen af de fleste af sekretariatets medarbejdere og får i dialog med direktøren ansvar for drift og udvikling af sekretariatets arbejde. Du vil i løbet af den kommende tid få mulighed at ansætte endnu en medarbejder til sekretariatet, som skal styrke policy- og fundraisingarbejdet i Lev Uden Vold.

Du bliver ansvarlig for Lev Uden Volds samlede presse- og kommunikationsindsats. Du tager dig af den daglige kontakt med pressen og producerer selv størstedelen af den kommunikation, der udgår fra Lev Uden Vold i tæt samarbejde med din studentermedhjælper og i dialog med Lev Uden Volds øvrige ansatte. Det betyder, at du er indstillet på selv at løse alle typer af arbejdsopgaver – helt fra løbende rutineprægede driftsopgaver til den dagsordenssættende kommunikationsindsats.

Ansøgningsfristen er den 7. marts 2021.
Find hele stillingsopslaget her.

Afdelingschef for Lev Uden Volds videnscenter

Som afdelingschef for Lev Uden Volds videnscenter bliver du ansvarlig for personaleledelsen af videnscentrets 6 dygtige medarbejdere og får i dialog med direktøren ansvaret for drift og udvikling af videnscentrets arbejde.

Du vil formentlig over de kommende år stå bag en udvidelse af videnscentrets indsatsområde i form af nye udviklingsprojekter, der indebærer en udvidelse af antal projekter og ansatte i videnscentret, hvilket du navigerer sikkert og vant i forhold til.

Du vil som udgangspunkt ikke selv skulle udarbejde undersøgelser, men bliver ansvarlig for den faglige retningssætning, ressourcesætning samt kvalitetssikring af al videnscentrets arbejde – både ift. vidensproduktion og kompetenceudvikling – og forventes selv at deltage i vidensformidlingen.

Ansøgningsfristen er den 7. marts 2021.
Find hele stillingsopslaget her.


Se alle vores ledige stillinger her.