Det værste er tavsheden – vi skal turde spørge ind til vold

|

Kategorier

Nyheder
|

I dagens kronik i Politiken sætter vi fokus på, hvor vigtigt det er at sætte ord på vores bekymringer og turde spørge ind til vold.

Stine Oksbjerg

I dagens kronik i Politiken sætter vi fokus på, hvor vigtigt det er at sætte ord på vores bekymringer og turde spørge ind til vold.

For kvinder og mænd, der lever med vold tæt inde på livet, er det svært at erkende volden og søge hjælp, hvis de mødes med tavshed og manglende opmærksomhed fra omverdenen. Vi har alle et ansvar for at række ud og turde spørge ind til vold. Sådan lyder det fra sekretariatschef i Lev Uden Vold, Sine Gregersen, i dagens kronik i Politiken. Læs hele kronikken her hos Politiken. I kronikken sætter vi fokus på, hvor vigtigt det er at sætte ord på vores bekymringer og turde spørge ind til vold. Når vi interesserer os for trivslen i vores nære omgivelser og sætter ord på de bekymringer, vi har, kan vi hjælpe den enkelte til at erkende, at vedkommende lever et liv med vold, og understøtte vedkommende i at række ud efter hjælp. Vores undersøgelse Veje mod et liv uden vold, som vi udgav for nyligt, viser nemlig, at tavshed og manglende respons fra omverdenen udgør en meget stor barriere for den enkeltes mulighed for at genetablere et liv uden vold. Særligt kan fagpersoners og pårørendes tavshed og manglende respons have en negativ betydning for den enkeltes erkendelse af at leve med vold tæt inde på livet og finde motivationen til at bryde med volden. Læs hele vores undersøgelse Veje mod et liv uden vold her. Hvis vi vil bekæmpe vold i nære relationer, bærer vi alle sammen – pårørende, fagpersoner, politikere, du og os – et vigtigt ansvar i forhold til at turde spørge ind til vold. Læs hele kronikken her hos Politiken. Eller find den her på hjemmesiden i sin fulde længde.


VIL DU FØLGE MED PÅ MAIL?

Har du lyst til at følge med i vores arbejde via et nyhedsbrev, kan du tilmelde dig nedenfor: Nyhedsbrevet henvender sig primært til fagpersoner, der ønsker at modtage fagligt interessante nyheder, tendenser og statistik på området. Ligesom nyhedsbrevet kan indeholde informationer om Lev Uden Volds arbejde generelt. Hvis du ikke er fagperson, men stadig er interesseret i området, er du selvfølgelig velkommen til at tilmelde dig. [gravityform id="1" title="true" description="true"]

Væk fra denne side