Det er muligt at få hjælp mod vold – også under nedlukningen

Hvis man lever med vold tæt inde på livet, skal man ikke vente med at søge hjælp, til samfundet åbner op igen. Der er hjælp at hente nu og her.

Vi ved, at volden i nogle familier blev hyppigere og grovere under nedlukningen i foråret. Og samtidigt var det sværere at række ud efter hjælp. Danmark er igen lukket ned, og derfor er der i høj grad grund til bekymring, når det drejer sig om de familier, der lever med vold tæt inde på livet.

De voldsudsatte, der ringer til vores hotline i disse dage, fortæller, at de føler sig mere presset i hjemmet, da de ikke får det samme frirum på grund af nedlukningen. Nogle fortæller også, at volden eskalerer, fordi de er mere sammen i hjemmet.

Det er meget vigtigt, at de mennesker og familier, der lever med vold tæt inde på livet, er klar over, at det er muligt at få hjælp – også selvom store dele af vores samfund er lukket ned.

Hvis man er udsat for vold, skal man ikke vente med at søge hjælp, til samfundet åbner op igen – der er hjælp at hente nu og her.

Sådan lyder det i et debatindlæg fra Sine Gregersen, direktør i Lev Uden Vold.

Debatindlægget er bragt i en lang række regionale medier i hele landet. Du kan bl.a. læse det her hos Fyens Stiftstidende.

Du kan også finde det her i vores egen presseoversigt.