Nyheder

Organisationer i fælles opråb: Lov om psykisk vold beskytter ikke voldsudsatte børn godt nok

BRAGT I BERLINGSKE 1. APRIL 2024: For fem år siden blev det strafbart at udøve psykisk vold. Et afgørende skridt for at sidestille psykisk vold med fysisk vold. Men kun én ud af ti, der anmeldes til politiet for psykisk vold, bliver dømt. Det vidner om, at der er lang vej endnu. Ikke mindst for børn, der er udsat for psykisk vold, er der udfordringer med at bringe loven i spil.

LOKK’s direktør er ny formand i Lev Uden Vold

Laura Kirch Kirkegaard, direktør i Landsorganisationen af Kvindekrisecentre, tiltræder 1. marts som ny bestyrelsesformand i Lev Uden Vold. Hun har siden 2022 været næstformand. Jacob Engmose Astrup, direktør i Mandecentret, indtræder samtidig i formandskabet som ny næstformand.

Organisationer deler ’8 gode råd’ til medier om dækning af vold i nære relationer

Den store interesse for at dække partnervold og vold i nære relationer får de seks organisationer bag Lev Uden Vold til at gå sammen om 8 gode råd til journalister, redaktører og studerende. Med dem håber vi at styrke mediedækningen af vold i nære relationer, så mennesker med vold tæt inde på livet ikke kommer i klemme – og så nuancerne om vold ikke går tabt. 

Julehilsen fra Lev Uden Volds direktør Elsebeth Kirk Muff

Rekordmange samtaler på den nationale hotline 1888, en ny handlingsplan mod partnervold og partnerdrab og flere dagsordensættende undersøgelser. Lev Uden Volds direktør Elsebeth Kirk Muff ser tilbage på et begivenhedsrigt 2023 – og frem mod et afgørende 2024.
Tryk her for at komme væk fra denne side