Nyheder

Ny undersøgelse fra Lev Uden Vold: Seksualiserede overgreb kan begås med andre former for magt end fysisk vold

Ny undersøgelse fra Lev Uden Vold kaster lys over nuancerne i voldtægt. Undersøgelsen peger bl.a. på, at seksualiserede overgreb kan begås med andre former for magt end fysisk vold. Ligesom ofres modstand kan udvises på måder, som ikke nødvendigvis involverer fysisk modværge. ”Det er meget vigtigt, at kulturelle opfattelser af, hvordan et ”rigtigt” overgreb ser ud, ikke står i vejen for, at man kan få hjælp,” siger konstitueret direktør Louise Glerup Aner.

Trine Bramsen på besøg i Lev Uden Vold

Som minister for ligestilling, er det Trine Bramsen, der står i spidsen for regeringens arbejde med en ny handlingsplan til bekæmpelse af vold i nære relationer, partnervold og partnerdrab. I den forbindelse lagde ministeren i går vejen forbi Lev Uden Vold for at høre om den nationale hotline 1888.

Ny undersøgelse: Omkring 400 voldsudsatte mænd har årligt brug for hjælp, de ikke har ret til

Cirka 400 mænd tager hvert år ophold på et herberg eller mandekrisecenter som følge af vold fra en partner, ekspartner eller et familiemedlem. I over halvdelen af tilfældene har volden ført til frygt for alvorlig fysisk skade eller drab. Det estimerer en ny undersøgelse fra Lev Uden Vold. De voldsudsatte mænd har i dag ikke ret til samme type af hjælp som kvinder i en tilsvarende situation. Det bør ændres, så de voldsudsatte mænd får adgang til den rette hjælp, mener Lev Uden Vold.

Debatindlæg: Vi skal bekæmpe de forsimplede forestillinger om, hvordan en voldtægt ser ud

Vi er nødt til at gøre op med forestillingen om, at voldtægter altid begås med fysisk vold. Hvis vi som samfund skal kunne forebygge voldtægt og hjælpe ofrene, skal vi blive bedre til at genkende de forskellige måder, som voldtægt kan begås på. Det skriver Nathalie Weih, videnskonsulent i Lev Uden Vold, i anledning af Kvindernes Internationale Kampdag.

Kronik: Vold og partnerdrab kan forhindres. Men det kræver, at politikerne har viljen til det

Trods tidligere handlingsplaner og tiltag er der ikke noget, der tyder på, at vi er i nærheden af at løse problemerne med partnervold og partnerdrab. Det er på tide, at vores politikere skaber en ambitiøs plan, der faktisk sætter handling bag ordene. Det skiver Lev Uden Vold, Mødrehjælpen, Danner, Dialog Mod Vold, LOKK og Mandecentret i en kronik i Berlingske.