Nyheder

Voldtægtslovgivningen bliver ændret, så man ikke længere kan snige sig uden om samtykke

Lev Uden Vold og en række andre organisationer har samlet sig om et debatindlæg, der satte fokus på det absurde hul i lovgivningen, som gør det muligt for nogen at "tilsnige sig" sex og dermed opnå en mildere straf end ved voldtægt. Nu har justitsminister Nick Hækkerup og en række andre partier udtalt, at de vil bakke op om at lukke dette hul i vores lovgivning. Læs hele indlægget, som blev bragt i Politiken d. 23. november, her.

Ny politisk aftale styrker behandlingen af personer, der udøver vold

Et bredt flertal af partier er netop blevet enige om at afsætte midler til et markant løft af behandlingsmulighederne for personer, der udøver vold. Det sker som en del af fordelingen af den såkaldte SSA-reserve. En helt rigtig prioritering, mener Lev Uden Vold.

Stillingsopslag: Psykolog med teamlederfunktion til Lev Uden Vold

Brænder du for at gøre en forskel for mennesker, der har vold tæt inde på livet? Er du uddannet psykolog med voldsfaglig erfaring og lyst til at omsætte den i en ny og meningsfuld kontekst? Så er vores ledige stilling som psykolog med teamlederfunktion i en nyoprettet stilling hos Lev Uden Vold måske noget for dig.

Debatindlæg: Skal vi stoppe volden, skal vi behandle dem, der udøver den

Omkring 50.000 mennesker udsættes årligt for vold, mens kun cirka én procent af voldsudøverne modtager specialiseret behandling til at bryde med volden. Hvis vi skal volden i nære relationer til livs, skal langt flere udøvere sikres behandling - og det kræver politisk handling. Det er budskabet til Christiansborg fra en bred alliance af organisationer, der på forskellige måder beskæftiger sig med voldsområdet i Danmark.

Lev Uden Vold fylder 4 år

I dag er det fire år siden Lev Uden Vold blev startet. Der er sket en masse – både hos os og på hele voldsområdet. Men der er stadig meget, der skal gøres.

Inspirationshæfte: Erfaringer med efterværnsgrupper

Vi har samlet erfaringerne fra Lev Uden Volds efterværnsgrupper i et hæfte, der både beskriver det metodiske fundament for Lev Uden Volds efterværnsgrupper samt gennemgår øvelser, der har vist sig virksomme i efterværnsgrupperne. Hæftet er tænkt til inspiration til fagpersoner og faglige ledere, som ønsker at oprette og facilitere efterværnsgrupper for voldsudsatte voksne.