Presseklip 2019

Her finder du en oversigt over nogle af Lev Uden Volds optrædener i pressen i 2019.
Klik her for at komme tilbage til oversigten.

DECEMBER

Debatindlæg:
Astrid Krag: Vi giver indsatsen mod partnervold et historisk løft

Debatindlæg af socialminister Astrid Krag bragt i Information den 27. december 2019 med citat fra sekretariatschef i Lev Uden Vold, Sine Gregersen.
Læs debatindlægget her. 

Kronik:
Blev jeg udsat for psykisk vold?

Kronik af Birgitte bragt den 13. december 2019 i Information om psykisk vold og Lev Uden Volds liste af tegn på psykisk vold.
Læs hele kronikken her.

Artikel:
Kellis kæreste kontrollerede alt: Skulle sende sms'er, hver gang hun havde drukket en genstand på studenterkørsel

Artikel om psykisk vold og Lev Uden Volds nationale hotline bragt i Berlingske onsdag den 11. december 2019.
Læs hele artiklen på Berlingske.dk eller se den i avisen.

NOVEMBER

Debatindlæg:
Vi har brug for hjælp for at forebygge vold i familien

Debatindlæg om opsporing af vold i nære relationer af chefkonsulent i Lev Uden Vold, Helene Oldrup, og formand for faggruppe for kvindekrisecentre i Dansk Socialrådgiverforening, Stine Rought, bragt i 5 forskellige regionale medier den 27. og 28. november 2019.
Læs indlægget her på vores hjemmeside eller se debatindlægget i avisen.

Debatindlæg:
Giv alle voldsudsatte og voldsudøvere ret til behandling

Debatindlæg af sekretariatschef i Lev Uden Vold, Sine Gregersen, bragt i Information den 25. november 2019. I forbindelse med de igangværende finanslovsforhandlinger opfordrer vi i Lev Uden Vold politikerne til, at politikerne sikrer retten til behandling for alle, når det gælder vold i nære relationer – uanset køn, alder og bopæl.
Læs debatindlægget her på vores hjemmeside eller på Informations hjemmeside.

Artikel:
“Hans kontrol var der hele tiden. Jeg fik en besked i timen, når jeg var på arbejde”

Artikel med en kvinde fra en af  Lev Uden Volds efterværnsgrupper, der har været udsat for psykisk vold af en partner. Artiklen er bragt på Alt.dk onsdag den 20. november 2019.
Læs hele artiklen her.

Artikel:
Vi skal turde spørge: Mere end hver niende kvinde har været i et voldeligt forhold

Artikel om Projekt Sexus-undersøgelse fra Statens Serum Institut og Aalborg Universitet. Sekretariatschef i Lev Uden Vold, Sine Gregersen, og bestyrelsesmedlem i Lev Uden Vold og direktør i Danner, Lisbeth Jessen, udtaler sig om den nye undersøgelse og giver gode råd om vold i nære relationer til pårørende og fagpersoner. Artiklen er bragt på Alt.dk onsdag den 20. november 2019.
Læs artiklen her.

Artikel:
Lev et liv uden vold

Artikel om Lev Uden Volds efterværnsgruppe for voldsudsatte kvinder på Frederiksberg. Artiklen er bragt i Frederiksberg Bladet mandag den 18. november 2019.
Læs hele artiklen her.

TV:
Når forbrydelser ryster os: Min mand er voldelig

Projektleder for efterværn i Lev Uden Vold, Mette Thyghøj, medvirker i afsnit 6 af DR1 programserien “Når forbrydelser ryster os”. Afsnittet blev sendt tirsdag den 12. november 2019.
Se programmet her.

OKTOBER

Artikel:
Psykisk vold: Vi må gøre op med tabu og berøringsangst

Artikel om den nye lovbestemmelse, der kriminaliserer psykisk vold. Sekretariatschef i Lev Uden Vold, Sine Gregersen, udtaler sig i artiklen omkring den nye straffelovbestemmelse om psykisk vold. Artiklen er bragt i Kristeligt Dagblad fredag den 18. oktober 2019.
Læs artiklen her.

Kronik:
I et voldeligt forhold kæmper man for livet

Kronik skrevet af en voldsudsat kvinde i Lev Uden Volds efterværnsgruppe med psykolog i Lev Uden Vold, Ditte Brorson, som afsender. Bragt i Politiken fredag den 11. oktober 2019.
Læs kronikken her eller se den her i avisen.

Artikel:
Der er et liv efter volden

Artikel om Lev Uden Volds efterværnsgruppe for voldsudsatte kvinder i Frederiksværk. Artiklen er bragt i Halsnæs Avis onsdag den 2. oktober 2019.
Læs artiklen i avisen her.

SEPTEMBER

Artikel:
Psykisk partnervold skal ud af hjemmet og frem i lyset

Artikel om ny kampagne fra Det Kriminalpræventive Råd, RÆK UD, der sætter psykisk partnervold på dagsordenen. Chefkonsulent i Lev Uden Vold, Helene Oldrup, udtaler sig om psykisk vold i en artikel bragt 33 forskellige landsdækkende og regionale medier onsdag den 18. september 2019.
Læs artiklen i Information her.

Artiklen blev også bragt i Randers AmtsavisBerlingskeKristeligt DagbladPolitikenBTDagbladet Holstebro-StruerFolkebladet LemvigFredericia DagbladFyens StiftstidendeHerning FolkebladMidtjyllands AvisSkive FolkebladSjællandske MedierVejle Amts Folkeblad, Bornholms TidendeAarhus StiftstidendeStevns netavisRingsted netavisNæstved netavisJydske VestkystenJammerbugtpostenLolland Falsters FolketidendeFjordavisenFaxe netavisAvisen.dkAlt om Ikast-BrandeNordjyske StiftstidendeHanbo-bladetLokalbladet Ringsted og SecurityUser.com.

Artikel:
Ny lov har kun ført til få sager om psykisk vold

Artikel om antal sigtelser af psykisk vold siden psykisk vold blev strafbart den 1.april 2019. Sekretariatschef i Lev Uden Vold, Sine Gregersen, udtaler sig om antallet af sigtelser i en artikel bragt af Ritzau mandag den 9. september 2019 og herefter i 25 andre landsdækkende og regionale medier.
Læs hele artiklen i BørsenBTInformation og Jyllands-Posten.

Artiklen blev også bragt i Nordjyske StifstidendeThisted DagbladTV2 BornholmViborg FolkebladÅrhus StiftstidendeSkive FolkebladRitzau FokusMidtjyllands AvisLolland Falsters FolketidendeLocalEyes.dkJydske VestkystenHerning FolkebladHelsingør DagbladFredericia DagbladFolkebladet LemvigDen Korte Avis, Dagbladet Ringkøbing-SkjernDagbladet Holstebro-StruerAvisen.dkNews.dk og Randers Amtsavis.

Artikel:
Hjælp til voldsramte kvinder halter

Artikel om Lev Uden Volds efterværnsgruppe for voldsudsatte kvinder i Hillerød. Artiklen er bragt i Frederiksborg Amts Avis fredag den 6 september 2019.
Læs hele artiklen her.

Radio:
Manus Manege

Chefkonsulent og koordinator i Lev Uden Vold, Helene Oldrup, deltog i P1 programmet Manus manege tirsdag den 3. september 2019 for at tale om psykisk vold.
Hør radioprogrammet her.

AUGUST

Artikel:
Kvinderne strømmer til krisecentrene

Artikel om pladsoversigten og belægningsprocenten på kvindekrisecentrene i Danmark bragt i Nordjyske, Morsø Folkeblad og Thisted Dagblad onsdag den 28. august 2019.
Læs artiklen i Nordjyske her.

Artikel:
Familie mødte voldsmand tre gange under afsoning med fodlænke

Sekretariatschef i Lev Uden Vold, Sine Gregersen, medvirker i en artikel om en konkret sag om grov vold, hvor voldsudøver afsoner straf med fodlænke. Artiklen er bragt i Jyllands-Posten den 9. august 2019.
Læs hele artiklen her. 

JULI

Artikel:
Få har anmeldt psykisk vold efter kriminalisering

Nye tal fra Danmarks Statistik viser antallet af anmeldelser til politiet om psykisk vold, som blev strafbart på lige fod med fysisk vold den 1. april 2019 i straffeloven. Sekretariatchef i Lev Uden Vold, Sine Gregersen, udtaler sig i en artikel bragt af Jyllands-Posten den 17. juli om psykisk vold og den nye lov, der kriminaliserer denne form for vold.
Se hele artiklen i avisen.

Debatindlæg:
Vi svigter de voldsudsatte og voldsudøvende borgere

Debatindlæg i Politiken bragt den 15. juli 2019. I Lev Uden Vold mener vi, at hjælpen til voldsudsatte og voldsudøvere ikke er tilstrækkelig. Derfor opfordrer vi vores nye ligestillingminister og socialminister til at se serviceloven efter i sømmene for at sikre, at alle voldsudsatte og voldsudøvere – både kvinder og mænd – får ret til tidlig og forebyggende hjælp, inden volden eskalerer.
Læs hele debatindlægget i vores presseoversigt eller se det her i avisen.

JUNI

Artikel:
Nyt netværk for mennesker, der har været udsat for partnervold

Artikel om Lev Uden Volds nye efterværnsgruppe for voldsudsatte kvinder i Vejle. Artiklen er bragt i Ugeavisen Vejle tirsdag den 9. juli 2019 og på deres hjemmeside den 24. juni 2019.
Læs artiklen på Ugeavisen Vejles hjemmeside her.
Se artiklen i avisen på side 28 her.

Radio:
Bagklog på P1

Bagklog på P1 sendte live fra Folkemødet 2019 med et indslag om, hvad der konstituerer en succes på Folkemødet. I indslaget fortæller fungerende Børne- og socialminister fra Det Konservative Folkeparti, Mai Mercado, om Lev Uden Volds debat omkring, hvordan vi bekæmper partnervold.
Hør indslaget om Lev Uden Volds debat ved minuttal 01:30:00 her.

TV:
Nyhederne på TV 2 Lorry

Indslag i Nyhederne på TV 2 Lorry kl. 19:30 den 12.juni 2019. Sekretariatschef i Lev Uden Vold, Sine Gregersen, medvirker i et indslag i forbindelse med en ny undersøgelse fra lev Uden Vold af kommunernes praksis og indsats over for partnervold. I indslaget fremhæves også et nyt inspirationskatalog fra Lev Uden Vold med 22 gode eksempler på kommunale tiltag og indsatser over for partnervold. Indslaget starter ved minuttal 5:40.
Se hele indslaget på tv2lorry.dk her. 

Artikel:
Voldsramte mangler hjælp: Seks kommuner i Lorryland kan inspirere

I forlængelse af en ny undersøgelse af kommunernes praksis og indsats over for partnervold har Lev uden Vold udformet et inspirationskatalog med 22 gode eksempler på kommunale tiltag og indsatser over for partnervold. I den forbindelse har TV 2 Lorry bragt en artikel den 12. juni 2019 med 6 gode eksempler fra Lev Uden Volds inspirationskatalog.
Læs artiklen på tv2lorry.dk her.

Artikel:
Monica var udsat for partnervold i årtier: Nu kritiserer hun hjælpen

Artikel bragt på tv2lorry.dk den  12. juni 2019 i forbindelse med udgivelse af ny undersøgelse af kommunernes praksis og indsats over for partnervold fra Lev Uden Vold. I artiklen fortæller en anonym voldsudsat kvinde sin egen historie om partnervold.
Læs hele artiklen på tv2lorry.dk her.

Kronik:
Lev Uden Vold: Udsatte for partnervold skal have den rette hjælp tidligere

Kronik af Lev Uden Volds bestyrelse bragt i Altinget den 10. juni 2019 om en ny undersøgelse af kommunernes praksis og indsats over for partnervold.
Læs kronikken i vores presseoversigt her eller læs hele kronikken på Altinget.dk her.

Artikel:
Mette var i flere voldelige forhold: “Jeg fik ingen hjælp fra kommunen”

Artikel på dr.dk om kommunernes hjælp og tilbud til voldsudsatte og voldsudøvere. Artiklen er bragt i forbindelse med udgivelse af en ny undersøgelse om kommunernes praksis og indsats over for partnervold fra Lev Uden Vold den 10. juni 2019.
Læs artiklen på dr.dk her.

Artikel:
Hjælp til 57.000 voldsramte afhænger af bopæl: “Vi lader dem i stikken”

Artikel på tv2lorry.dk om kommunernes hjælp og tilbud til voldsudsatte og voldsudøvere. Artiklen er bragt i forbindelse med udgivelse af en ny undersøgelse om kommunernes praksis og indsats over for partnervold fra Lev Uden Vold den 10. juni 2019.
Læs artiklen på tv2lorry.dk her.

Artikel:
Ny hjælp til voldsudsatte kvinder

Artikel om Lev Uden Volds nye efterværnsgruppe for voldsudsatte kvinder i Herning. Artiklen er bragt i både Herning Folkeblad og Herning Bladet den 4. juni 2019.
Læs artiklen i Herning Bladet på side 31 her.

MAJ

Radio:
Formiddagen på P6 Beat med Simpson

Videnskonsulent i Lev Uden Vold, Sofia Kjær, var gæst i radioprogrammet Formiddag med Simpson på P6 Beat onsdag den. 8. maj 2019 for at tale om Lev Uden volds arbejde med vold i nære relationer. Herunder især om, hvordan man definerer psykisk vold og Lev Uden Volds forskellige tilbud til både voldsudsatte og voldsudøvere.
Hør radioindslaget her.

MARTS

Artikel:
Hjælp på vejen væk fra psykisk vold i parforholdet

Artikel om Lev Uden Volds efterværnsgruppe for voldsudsatte kvinder i Aarhus. Artiklen er bragt i Lokalavisen Aarhus, både Midt, Syd og Nord-områderne og online den 5. marts 2019.
Se artiklen på Lokalavisen Aarhus’ hjemmeside her.

FEBRUAR

Artikel:
Voldsofre får hjælp i ny efterværnsgruppe

Artikel om Lev Uden Volds efterværnsgruppe i Hillerød for voldsudsatte kvinder. Artiklen er bragt i Hillerød Posten den 5. februar 2019.
Se artiklen i avisen her.

Artikel:
Ny hjælp til voldsramte

Artikel om Lev Uden Volds efterværnsgruppe i Hillerød for voldsudsatte kvinder. Artiklen er bragt i Frederiksborg Amts Avis den 2. februar 2019.
Se artiklen her i avisen.

JANUAR

Debatindlæg:
Nej, psykisk vold er ikke, hvis din partner kalder dig dum

Debatindlæg i Politiken den 29. januar 2019. I Lev Uden Vold mener vi, at psykisk vold i den seneste tid er blevet forfladiget i debatten om kriminaliseringen. Men vi skal tage volden alvorligt og hjælpe de udsatte bedst muligt.
Læs debatindlægget i vores presseoversigt her. Eller find det på politiken.dk eller se det her i avisen.

Artikel:
Ny gruppe skal hjælpe kvinder udsat for vold

Artikel om Lev Uden Volds efterværnsgruppe i Aarhus for voldsudsatte kvinder. Artiklen er bragt i Aarhus Stiftstidende den 26. januar 2019.
Læs artiklen her.

Artikel:
Videre i livet efter vold

Artikel om Lev Uden Volds efterværnsgruppe i Frederiksværk for voldsudsatte kvinder. Artiklen er bragt i Halsnæs Avis den 22. januar 2019.
Læs artiklen her.

Artikel:
Ny efterværnsgruppe skal hjælpe voldsudsatte kvinder

Artikel om Lev Uden Volds efterværnsgruppe i Frederiksværk for voldsudsatte kvinder. Artiklen er bragt i Frederiksborg Amts Avis og online på sn.dk den 16. januar 2019.
Læs hele artiklen her.
Find artiklen i avisen her.

Debatindlæg:
De unge mangler viden om, hvad psykisk vold er

Debatindlæg i Jyllands-Posten den 14. januar 2019 har fokus på de unge og psykisk vold. De unge skal have større viden om psykisk vold, så de kan genkende tegnene og undgå at blive udsat.
Læs debatindlægget her.
Læs det også her på jyllands-posten.dk eller se indlægget i avisen her.

Artikel:
Det er svært at forlade volden, men det er lige så svært at skabe sig en hverdag bagefter

Artikel om Lev Uden Volds efterværnsgruppe for voldsudsatte kvinder i Holstebro. Bragt online den 9. januar hos Dagbladet Holstebro-Struer.
Læs artiklen her.
Se også artiklen i avisen fra den 11. januar.

Artikel:
Det er svært at forlade volden, men det er lige så svært at skabe sig en hverdag bagefter

Artikel om Lev Uden Volds efterværnsgruppe for voldsudsatte kvinder i Holstebro. Bragt online hos Folkebladet Lemvig den 9. januar.
Læs artiklen her.
Se også artiklen i avisen fra den 11. januar her.

Artikel:
I england er psykisk vold forbudt, men få bliver dømt

Artikel i Jyllands-Posten den 10. januar 2019 – både i avisen og online – om erfaringer fra England ifm. kriminaliseringen af psykisk vold herhjemme.
Se artiklen i avisen her.

Artikel:
Efterværnsgruppe skal hjælpe voldsudsatte kvinder

Artikel i Horsens Posten den 8. januar 2019 om Lev Uden Volds efterværnsgruppe for voldsudsatte kvinder i Horsens.
Læs artiklen her.

Tryk her for at komme væk fra denne side